Το παρακάτω σχόλιο το έκανα στο blog: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
στην ανάρτηση με τον τίτλο: Θράκη: Εξετάσεις οδήγησης στα τουρκικά εξήγγειλε ο Παπανδρέου – Επικίνδυνος για τη Θράκη 

 

Είναι απαράδεκτες ενέργειες* που υποδαυλίζουν την κοινωνική συνοχή μιας πολύ ευαίσθητης Εθνικής μας περιοχής.
Τι περιμένουμε όμως όταν στη Θράκη «αλωνίζει» το τουρκικο προξενείο και οι πράκτορες, όταν επιδοτείται με πολλά εκατομμύρια ευρώ η δραγώνα για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, όταν επιβραβεύεται με το να γίνει υφυπουργός παιδείας με υπουργό την διαμαντοπούλου, όταν μετατάσσεται η Χαρά Νικοπούλου κ.α.
*(εξετάσεις οδήγησης στην τουρκική γλώσσα, de facto αναγνώρηση της τουρκικής σαν δεύτερη γλώσσα με την πρόσληψη στα Κ.Ε.Π. εργαζόμενων που γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα, πρωθυπουργικές τουρκοπροκλήσεις προς τους Πομάκους)

 

Το άρθρο που έκανα το παραπάνω σχολιασμο ακολουθεί παρακάτω: 

Πηγή: kanena2010
αναδημοσίευση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ολέθριο σφάλμα του Πρωθυπουργού στη Θράκη, ο οποίος στα πλαίσια εκκίνησης της προεκλογικής περιόδου από την πλέον ευαίσθητη περιοχή της χώρας, εξήγγειλε κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό Δημάριο της Ξάνθης, ότι οι προφορικές εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται πλέον και στην Τουρκική Γλώσσα, ενώ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησεις Πολιτών (ΚΕΠ) θα προσληφθούν υπάλληλοι που θα γνωρίζουν Τουρκικά!!!
Κρατικές δηλαδή υπηρεσίες, μέσα στο ελληνικό έδαφος, θα συναλλάσονται με τους Έλληνες πολίτες στην τουρκική γλώσσα και όχι στην μόνη επίσημη μέχρι τώρα ελληνική, αλλάζοντας δεδομένα και ισσορροπίες, προσφέροντας γόνιμο έδαφος στην προπαγάνδα του Προξενείου και της Άγκυρας!
Για πρώτη επίσης φορά, εξαγγέλεται, ότι Κρατικές Εξετάσεις, όπως είναι οι Εξετάσεις Οδήγησης, δεν θα γίνονται στα Ελληνικά, αλλά στα Τουρκικά, που σημαίνει ότι παραβιάζεται η μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας, όταν αυτή έχει να κάνει με Έλληνες Πολίτες καιαναγνωρίζεται έτσι και η τουρκική σαν κρατική γλώσσα συναλλαγών, δηλαδή σαν ντε φάκτο επίσημη κρατική γλώσσα, παράλληλη με την Ελληνική!
Το χειρότερο είναι, πως ο Πρωθυπουργός πήγε σε Πομακοχώρι, όχι σε «τουρκοχώρι» και αντί να μιλήσει τους Πομάκους, τους ακραιφνείς, ορεισίβιους Έλληνες της Ροδόπης και την Πομακική Διάλεκτο, εκείνος του μίλησε για την ξένη προς εκείνους Τουρκική Γλώσσα!!!
Την ώρα που καταπιέζονται και τρομοκρατούνται οι Πομάκοι από τους ανθρώπους της Άγκυρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πήγε πάνω στα Πομακοχώρια, κρατώντας όχι την «ελληνική σημαία», αλλά την «τουρκική»! Μιλώντας όχι για «Ελλάδα», αλλά για «Τουρκία»!
Σαν να λέει σε Έλληνες Πολίτες, απογόνους των θρυλικών Αγριάνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου»μάθετε Τουρκικά και εμείς εδώ είμαστε, θα διορίζουμε τουρκόγλωσσους να σας καταλαβαίνουν»…
Σαν να τους αναγνωρίζει έτσι πως είναι «Τούρκοι»!!!
Αντί να τους ενθαρρύνει να μάθουν Ελληνικά, αντί να ζεστάνει τις καρδιές τους πως είναι Έλληνες, αντί ζητήσει συγνώμη για τον παραμελισμό των Πομάκων, αντί να ανακοινώσει πως στα σχολεία θα μπει η Πομακική Διάλεκτος και να βγει η αυθαίρετη και ξενική Τουρκική Γλώσσα, εκείνος ενθάρρυνε, έσπρωξε όλη τη Θράκη να μάθει Τουρκικά, μια και αυτά πλέον θα αναγνωρίζονται σε ΚΕΠ και Εξετάσεις Οδήγησης για αρχή…
Όπως λέει και το ρητό «οι μεγάλες ανοησίες, ξεκινούν από πολλές μικρές»…
Και φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει…

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s